Supertips voor Google Consent Cookiebanners
18 april 2024
Toon alles

Supertips voor AI Chatbot Google Gimini

supertips google gimini

Wat is Google Gimini? En hoe verhoudt het zich tot Chat GPT?

giminiGimini (voorheen Bard) van Google is een “nieuwe” AI-chatbot die veelbelovend lijkt voor dagelijkse gebruikers. Je kunt het gebruiken door simpelweg naar de Google-website te gaan en in te loggen met je Google-account. Eenmaal ingelogd, kun je de chatbot gebruiken door vragen te stellen of opdrachten te geven in een chatvenster, net zoals je met een vriend zou praten.

Maar hoe verhoudt Gimini zich tot ChatGPT?
In vergelijking met ChatGPT van OpenAI biedt Gimini enkele unieke voordelen, zoals diepere integratie met Google-services zoals Gmail, Google Docs en Google Calendar. Dit maakt het eenvoudiger om taken te automatiseren en informatie te verzamelen uit je eigen Google-ecosysteem.

Is het beter dan ChatGPT?
Dat hangt af van je behoeften. Voor gebruikers die al zwaar leunen op Google-diensten, kan Gimini inderdaad een betere keuze zijn vanwege de naadloze integratie.
Wat verandert er op het gebied van SEO?
Om ervoor te zorgen dat je content ook goed gevonden wordt in Gimini van Google, zijn er enkele belangrijke SEO-strategieën die je moet volgen:
1. Kwalitatieve Content Creëren: Zorg ervoor dat je content informatief, relevant en waardevol is. Hoogwaardige content trekt meer verkeer en verhoogt je zichtbaarheid.
2. Gebruik van Zoekwoorden: Identificeer en gebruik relevante zoekwoorden die je doelgroep waarschijnlijk zal gebruiken. Integreer deze natuurlijk in je tekst, titels en meta-beschrijvingen.
3. Optimaliseer voor Mobiele Apparaten: Veel gebruikers zullen Gimini waarschijnlijk via hun mobiele apparaten gebruiken, dus zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is.
4. Snelheid van de Website: Zorg ervoor dat je website snel laadt. Google geeft de voorkeur aan snelle websites, wat je SEO ten goede komt.
5. Structured Data: Gebruik schema markup om zoekmachines te helpen je content beter te begrijpen en weer te geven in zoekresultaten. Dit kan helpen bij het verschijnen in featured snippets, wat de zichtbaarheid vergroot.
6. Interne en Externe Links: Gebruik interne links om de gebruikerservaring te verbeteren en externe links naar betrouwbare bronnen om je content meer autoriteit te geven.
7. Sociale Media Integratie: Deel je content op sociale media om het bereik te vergroten en meer verkeer naar je website te leiden.
8. Regelmatige Updates: Houd je content up-to-date. Regelmatig bijgewerkte content scoort beter in zoekresultaten en blijft relevant voor je publiek.
Door deze SEO-principes toe te passen – die grotendeels ook van toepassing zijn op de Google zoekmachine, vergroot je de kans dat je content goed gevonden wordt in Gimini van Google, waardoor je meer zichtbaarheid en verkeer genereert.

Om te testen of je website goed vindbaar is in Gimini kun je een zoekopdracht doen. In dit geval zocht ik naar een luxe horeca parasol en de resultaten van Parasol XL zagen er als volgt uit:

Gimini Google Parasols XL

Is het gratis?
Ja, Gimini is momenteel gratis te gebruiken voor alle Google-gebruikers, hoewel er mogelijk in de toekomst premium functies komen.

Wil je meer weten over Gimini?
Log in met je Google account en ga aan de slag! Wil je de SEO aanpassen voor Gimini neem dan contact op.Gimini Google Home

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0