Supertips voor veilig internetten met Google Chrome
19 april 2023
Supertips voor Google Ads Campagnes
20 augustus 2023
Toon alles

Supertips voor Google Analytics 4 (2)

In de wereld van digitale marketing is het verzamelen en analyseren van gegevens essentieel om effectieve beslissingen te nemen en succesvolle campagnes te creëren. Een van de meest populaire en gebruikte tools voor het volgen van websiteverkeer en -gedrag is Google Analytics. Voorheen was Google Analytics Universal de standaardversie, maar nu heeft Google een nieuwe en verbeterde versie geïntroduceerd: Google Analytics 4 ofwel GA4. In deze Supertips de vijf belangrijkste voordelen van Google Analytics 4 ten opzichte van de vorige versie Google Analytics Universal.

Supertips Google Analytics GA4Verbeterde gebruikerservaring:
Google Analytics 4 biedt een verbeterde gebruikerservaring met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Het dashboard is opnieuw ontworpen om belangrijke statistieken en rapporten duidelijk en overzichtelijk weer te geven. Met een gestroomlijnde navigatie kunnen gebruikers gemakkelijk door verschillende secties en rapporten bladeren, wat resulteert in een efficiëntere analyse en snellere besluitvorming.

Cross-platform tracking:
Een van de grootste voordelen van Google Analytics 4 is het vermogen om gegevens te verzamelen en te analyseren van verschillende platforms, zoals websites, mobiele apps en andere digitale kanalen. Dit stelt je in staat om een vollediger beeld te krijgen van het gedrag van de gebruikers, ongeacht het platform dat ze gebruiken. Door cross-platform tracking kun je betere inzichten krijgen in de ‘customer journey’ en hoe bezoekers dus uiteindelijk tot conversies of aankopen komen.

Verbeterde gebeurtenisgerichte gegevensverzameling:
Google Analytics 4 is meer gebaseerd op gebeurtenissen/events voor de gegevensverzameling, wat een meer gedetailleerd overzicht biedt van interacties van gebruikers. In plaats van te vertrouwen op paginaweergaven, kan Google Analytics 4 specifieke gebeurtenissen bijhouden, zoals klikken op knoppen, video-play buttons en het versturen van formulieren. Hierdoor kun je diepgaandere analyses uitvoeren en beter begrijpen hoe gebruikers omgaan met specifieke elementen op je website of in je app.

Geavanceerde analysemogelijkheden:
Google Analytics 4 biedt geavanceerde analysemogelijkheden die verder gaan dan de traditionele rapporten en statistieken. Met behulp van ‘machine learning’ en ‘kunstmatige intelligentie’ kan het systeem automatisch inzichten genereren en voorspellingen doen op basis van de verzamelde gegevens. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen op basis van date en strategieën te ontwikkelen op basis van de voorspelde trends en patronen.

Privacygerichte aanpak:
Met de toenemende bezorgdheid over gegevensbescherming en met name ook vanuit de Europese wetgeving opgelegd,  biedt Google met Analytics 4 de gebruikers meer privacy. Het biedt geavanceerde opties voor gegevensverzameling en -beheer, waaronder automatische gegevensverwijdering na een bepaalde periode en de mogelijkheid om gebruikersgegevens te anonimiseren. Deze functies stellen je in staat om te voldoen aan de Europese privacyregelgeving en tegelijkertijd waardevolle inzichten te verkrijgen.

Conclusie:
Google Analytics 4 biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van Google Analytics Universal. Met een verbeterde gebruikerservaring, cross-platform tracking, gebeurtenisgerichte gegevensverzameling, geavanceerde analysemogelijkheden en een privacy-gerichte aanpak, stelt Google Analytics 4 je in staat om diepere inzichten te verkrijgen, betere beslissingen te nemen en effectievere digitale marketingcampagnes te creëren. Door de overstap naar Google Analytics 4 kun je als bedrijf profiteren van een krachtigere en meer geavanceerde analysetool om je online aanwezigheid te optimaliseren en te groeien in het steeds veranderende digitale landschap.

Hulp nodig bij de installatie van Google Analytics 4 op je website of webshop?
Neem dan contact op met mij voor hulp bij de migratie, het instellen van Google Analytics 4 of het analyseren van je statistieken.

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0