Supertips voor Google Analytics 4 ofwel GA4
17 juni 2022
Supertips voor Google Discover
20 oktober 2022
Toon alles

Supertips voor Google Performance Max Campagnes

Alles wat je moet weten over Performance Max Campagnes
Onlangs verwelkomde Google Ads een nieuwe toevoeging aan het advertentie platform: Performance Max. Dit sterk geautomatiseerde campagnetype verandert het gezicht van online advertenties zoals we die kennen. Met de PMax-campagne kun je meerdere kanalen bereiken van het Google netwerk. De Perfomance Max Campagne vervangt de huidige Google Smart Shopping campagnes en deze kun je dus vanaf september niet meer aanmaken. De standaard Google Shopping campagnes zullen wel blijven bestaan.

Wat is een Perfomance Max campagne?
Performance Max is een nieuw campagnetype van Google Ads. Het is een sterk geautomatiseerde en doelgerichte campagne, die verder gaat dan elk andere campagnes zoals Search, Display of Shopping. Een Smart Shopping campagne had al veel meer bereik dan de standaard Google Shopping campagnes, maar nu gaat Google nog een stap verder. Een PMax campagne helpt vooral veel webshops om hun verkoopresultaten sterk te verbeteren. Met Performance Max heb je nu nog meer toegang tot alle media kanalen van Google.

Smart Shopping migratie naar Performance Max
Vanaf april 2022 biedt Google al de mogelijkheid om jouw campagnes te upgraden naar Performance Max campagnes binnen het Google Ads platform. Door deze functie te gebruiken, behoud je de reeds opgebouwde historische gegevens van je campagnes en kun je een minimale impact verwachten op fluctuaties in campagneprestaties. Vanaf september gaat Google alle bestaande Smart Shopping campagnes migreren naar Performance Max campagnes en kun je vanaf dat moment geen Slimme Google Shopping campagnes meer aanmaken. Bij het opzetten van een geheel nieuwe Pmax campagne gaat de campagne eerst een leerperiode in. Deze nieuwe advertentie opzet van Google is geheel gebaseerd op het artificial intelligence algoritme, waardoor je zelf weinig invloed kunt uitoefenen op de prestaties.
Performance Max combineert meerdere advertentiemogelijkheden in één. Het is namelijk een combinatie van Tekstadvertenties, Google Shopping, Display- én Videoadvertenties. Door slechts één advertentie campagne aan te maken, word je advertentie weergegeven op onder andere: Discover, YouTube, Gmail, Google Maps, Google Display-netwerk, Google Search en Zoekpartners.

Waarom komt Google met Performance Max campagnes?
Wat wil Google eigenlijk bereiken met Performance Max campagnes? Dat zit zo. PMax campagnes sluiten naadloos aan bij de huidige filosofie van Google dat automatisering de ultieme oplossing is voor het tegemoetkomen aan klantwensen. Google schrijft hierover; “Gelukkig hoeven adverteerders de toekomst niet te kunnen voorspellen om er klaar voor te zijn. Als verandering de uitdaging is, is automatisering de oplossing, waardoor bedrijven en bureaus de continu veranderende vraag van de consument voor kunnen blijven.”  De gehele campagne is dus gebaseerd op het Google Algoritme en artificial intellegence en hoewel je weinig invloed hierop hebt, beweert Google dat de prestaties van de campagnes aanzienlijk zullen verbeteren.

Welke voordelen biedt een Performance Max campagne?
Met Performance Max campagnes heb je:
– een groter bereik en vind je makkelijker nieuwe klanten
– verhoog je de conversie en daarmee ook de conversiewaarde
– verwerf je meer inzicht in de resultaten van je campagne
– betere automatisering en dus besparing van tijd

Hulp nodig bij het opzetten van een Performance Max campagne?
Wil je meer weten over het opzetten van een Performance Max campagne of wil je direct aan de slag neem dan contact met mij op.

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0