Supertips voor Google Display Netwerk
21 oktober 2019
Supertips voor Google Meet & G Suite
19 januari 2020
Toon alles

Supertips voor Klantenwerving

Daar wordt aan de deur geklopt!

En altijd is dan de vraag: wie zou dat zijn? Voor de fysieke deur van huis of bedrijf hoeft dat met IOT – internet of things – geen vraag meer te zijn; dat zie je op het beeldscherm van je computer, tablet of telefoon. Maar wat als er iemand op je website is geweest, kun je dan ook weten wie het is? Wil je dat wel weten? Om die laatste vraag maar meteen te beantwoorden: ja, dat wil je weten! Waarom? Omdat je wilt weten welke bedrijven interesse tonen in jouw business, hoe vaak ze ‘aankloppen’ en waar zijn ze naar op zoek? Waar komen ze vandaan en hoe geïnteresseerd zijn ze? Welk zoekwoord hebben ze gebruikt, welke pagina’s bezoeken ze en waar blijven ze (lang) stil staan? Allemaal vragen van belang voor het genereren van B2B leads.

98%
Veel bedrijven zouden graag 100% van hun websitebezoekers kunnen identificeren. Om, na het kloppen, maar met de deur in huis te vallen: dat is niet mogelijk! Gelukkig maar want niemand zit te wachten op een real life digital Big Brother! Gemiddeld maakt slechts 2% van de bezoekers zichzelf bekend. Met andere woorden: van 98% van de websitebezoekers heb je geen idee wie het zijn, waar ze vandaan komen en voor welk bedrijf ze werken. Wie verdiept zich in wat je doet of verkoopt? Waar bestaat die interesse uit (welke artikel of pagina wordt het meest bezocht) en hoe komen ze bij je uit?
Gelukkig is het mogelijk om dat inzichtelijk te maken. En dat biedt perspectieven voor jouw B2B-marketing! Maar hoe krijg je die bezoekersinformatie? Voor de puzzelaars – dat zal ook ongeveer 2% zijn – valt er uit Google Analytics veel af te leiden. Voor de rest, die snel en duidelijk inzicht wil krijgen in de opbrengst van hun website-investering en daarnaast tips, tricks en advies ter verbetering wil ontvangen, heb ik een prachtige tool ontwikkeld: www.bezoekersnamenlijst.nl.

bezoekersnamenlijst ip marketing

2%
Je kunt je ondertussen afvragen waarom twee procent zich wèl bekend maakt. En hoe? En hoe kun je die 98% ertoe zetten zich ook kenbaar te maken? Dat kan met de bezoekersnamenlijst! Met deze tool kun je bedrijven identificeren die op je website zijn geweest. Aan de hand daarvan kun het e-mailadres achterhalen van het bedrijf of van werknemers binnen dat bedrijf. Deze ‘warme’ prospects kun je een e-mail sturen met de vraag of je iets voor ze kunt betekenen of naar de persoon te vragen die verantwoordelijk is voor de inkoop van jouw diensten of producten. Hieronder enkele handige, gratis tips & tools om e-mailadressen te achterhalen van personen bij de bedrijven die jouw website hebben bezocht:
1. E-mailadressen vinden via Google
De eenvoudigste methode om een e-mailadres te vinden is via een zoekmachine zoals Google:
Plaats de volledige naam tussen “aanhalingstekens”. Google zoekt dan op exact deze combinatie. Geef als zoekopdracht bijvoorbeeld in:
“Marco Leesberg” email (zoekt naar: “volledige naam” + emailadres) of
“Marco Leesberg” contact (zoekt naar: “volledige naam” + contactgegevens)

2. Met 1 klik dankzij Chrome Extensie Email Extractor
Door je Google Chrome browser uit te breiden met de handige Chrome Extensie email extractor, zie je direct bij je bezoek aan een website de gebruikte e-mailadressen die op de website worden vermeld. Deze e-mailadressen staan vaak op de contactpagina en meestal zijn dat algemene ‘info’-adressen, maar je vindt ook regelmatig mailadressen van werknemers.

3. Gebruik Hunter om e-mailadressen van werknemers bij bedrijven te zoeken
Door een gratis account aan te maken op de website van Hunter (https://hunter.io/ – ook beschikbaar als Chrome Extensie) kun je e-mailadressen opzoeken van werknemers bij de bedrijven die via de bezoekersnamenlijst inzichtelijk zijn gemaakt! Je kunt ook even op Linkedin kijken wat de functie is van deze werknemers binnen dit bedrijf.

Bezoekernamenlijst
In het kort hoe het werkt. De bezoekersnamenlijst koppelt IP-adressen van websitebezoekers aan concrete bedrijfsnamen via een online openbare database, waar ook Google Analytics gebruik van maakt. In combinatie met een door mij ontwikkeld uniek filtersysteem worden ondernemingen en organisaties geïdentificeerd. Het enige wat wij van jou nodig hebben, is eenmalige toegang tot je Google Analytics account.

Twijfelt je nog of bezoekernamenlijst.nl iets voor jouw bedrijf is? Probeer het twee weken gratis uit door een account aan te maken! Het verplicht je tot helemaal niets. Vragen of vraagtekens? Klop gerust eens op mijn deur! Neem contact met mij op of maak een afspraak.

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0