Google Analytics

Google analyticsGoogle Analytics

Hoewel vaak over het hoofd gezien, is het analyseren van de bezoekersstatistieken toch een belangrijke vereiste voor het meten van de prestaties van een website. Denk dan niet alleen aan technische details, zoals welke browser gebruikt wordt, maar ook aan de sites waar bezoekers vandaan komen en welke interne links op de website gevolgd worden. Het meest gebruikte en bijzonder uitgebreide programma om bezoekersstatistieken in kaart te brengen is Google Analytics.

Door een Google Analytics analyse op de bezoekers uit te voeren kun je onder andere nagaan of een campagne om je website te promoten succesvol is geweest. Met Google Analytics kunt u namelijk tot in de kleinste details zien hoe bezoekers de website wisten te vinden. Door de resultaten vamocht deze niet rendabel blijken. Google Analytics kan door het leveren van een Google analyse dus als een essentiële tool voor het promoten van websites worden beschouwd.

Tevens vertelt een Google Analytics analyse meteen hoe bezoekers binnen de website navigeren. Google Analytics is daarmee dus ook geschikt om problemen met bijvoorbeeld de menustructuur van de website op te merken. In een handige Google analyse komen dit soort knelpunten namelijk al snel naar voren.

Een aantal voordelen van Google Analytics:
• Overzichtelijke bezoekersstatistieken
• Eenvoudige analyse van verkeersbronnen
• Handig overzicht van hoe de website gebruikt wordt
• Makkelijk analyseren prestaties webmarketing campagnes
• Slimme koppeling met Google Adwords

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0