Supertips voor Google Adwords
18 augustus 2017
Supertips voor Google Google Feed
17 november 2017
Toon alles

Supertips voor Google Search Console

supertips voor google search console

Verbeter je Google ranking met tips & tools voor broken links

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je klikt op een link en je krijgt de melding dat de server niet is gevonden. Of je scherm laat een 404-error zien. In alle gevallen bestaat de link niet meer. De webmaster heeft misschien een pagina verwijderd of de url gewijzigd. Of de domeinnaam is er helemaal niet meer. Ook kunnen interne links uitmonden in 404-pagina’s wanneer je bijvoorbeeld een gelinkt artikel van je website afhaalt. Al met al kan na een verloop van tijd door interne en externe factoren het aantal broken links op een website flink oplopen.

Waarom moet je broken links voorkomen?
Broken links zijn niet gunstig voor je ranking in de zoekmachines. Google houdt van verbinding en gebruikersvriendelijkheid. Wordt de zoekrobot gehinderd door niet werkende links, dan zie je dat terug in een lagere positie van jouw website in de zoekresultaten. Bovendien kun je ook bezoekers van je website wegjagen, doordat het klikken op een broken link irriterend is. Daarbij geeft het ook een verwaarloosde indruk van je website. Zorgen voor goed werkende interne en externe links is dus een belangrijk onderdeel van de link optimalisatie van je website.

Met welke tools zijn er om broken links te vinden op je website?
google search consoleMisschien schrikt de aanpak van broken links je af. Het is inderdaad een enorme klus om alle webpagina’s te checken op de werking van links. Gelukkig zijn er allerlei handige tools waarmee je snel broken links kun opsporen:
Google Search Console: deze gratis tool biedt allerlei inzichten voor een goed werkende website. Ook kun je Google Search Console inzetten voor je link optimalisatie. Hiervoor ga je naar ‘Crawlen’ en daarna naar ‘Crawlfouten’. Zo ontdek je snel welke pagina’s op jouw website een 404-errorcode hebben.
Broken Links at a Glance of Broken Link Check: met deze eveneens gratis tools kun je na het invoeren van je url eenvoudig je website testen op dode links. De enige beperking is dat er maximaal 1000 links geprobeerd worden.
Plugin voor WordPress websites: is jouw website gemaakt met WordPress? Dan kun je kiezen voor een handige plugin. Hiermee kun je alle pagina’s met een 404-fout automatisch laten omzetten naar een 301-pagina of een andere status. Een 301-variant zendt de bezoeker direct door naar een nieuwe pagina die je zelf kunt instellen. Hierdoor blijft je link juice op peil.

Maak voor alle zekerheid een verrassende error-404
Denk je dat je ondanks een goede link optimalisatie toch 404-foutmeldingen niet kunt vermijden? Zorg dan voor een informatieve en verrassende error-404-pagina. Bied je bezoekers de kans om via deze pagina snel te vinden wat ze zoeken door bijvoorbeeld links naar diverse categorieën te publiceren. Daarbij vergroot een informatieve error-404-pagina in de huisstijl van je website de kans dat een bezoeker doorklikt.

Onderhoud je link optimalisatie door regelmatig links te checken
Het bereiken van een goede link optimalisatie is veel werk. Je bouwt niet alleen lang aan een intern en extern netwerk van links, maar je moet het ook goed onderhouden. Anders maak je het effect van een goede linkbuilding teniet. Werken links van jouw website niet meer? Zorg daarom snel dat dit in orde komt!

Vraag hulp aan een expert voor link optimalisatie
Zie je tegen het optimaliseren van je links op? Of heb je geen tijd? Concentreer je dan op zaken waar je goed in bent en geef het opsporen en repareren van broken links uit handen aan een expert. Kies je voor mijn diensten? Dan kun je rekenen op een website met goed werkende links die hoger scoort in de zoekresultaten en gebruiksvriendelijker is voor je bezoekers. Neem voor meer informatie contact op.

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0