Supertips Google Analytics
12 mei 2015
Supertips voor Google Maps
15 juli 2015
Toon alles

Handige website tools

supertips handige website tools

WordPress is inmiddels een volwaardig open source CMS (Content Management Systeem) waarmee ik dagelijks werk om websites te ontwikkelen en/of te onderhouden. WordPress heeft als voordeel dat het gebruiksvriendelijk is en continue doorontwikkeld wordt door programmeurs over de hele wereld. Bovendien zijn de website gemaakt in WordPress geschikt voor mobiele telefoons en tablets en dit wordt ook door Google gewaardeerd!

In deze supertips een aantal handige tools die ik vaak gebruik in combinatie met WordPress:

Tools voor Foto en Video

Knipprogramma
Knipprogramma is een handig programma dat standaard in veel pc’s aanwezig is. Met het knipprogramma kun je een schermopname maken van een willekeurig item op je bureaublad, bijvoorbeeld een foto of een gedeelte van een afbeelding. Met deze tool kun je ook heel eenvoudig een gedeelte uit een foto selecteren. Bovendien is de foto gelijk in een lage resolutie beschikbaar en dus direct te gebruiken op je website. (Gratis voor PC gebruikers en op Mac kun je de sneltoetsen Command – shift – 4 gebruiken)

Zoeken knipprogramma in Windows 8:

knipprogramma windows 8

Zoeken knipprogramma in Windows 7/Vista:

knipprogramma windiow 7 vista

Snagit
Als je veel screenshot of schermafbeeldingen maakt dan is het programma Snagit van Techsmit een aanrader. Het is weliswaar een betaald programma ($ 49.95), maar bij veel gebruik zijn geld dubbel en dwars waard.

Website: https://www.techsmith.com/snagit.html

snagit

Gimp
GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een gratis open source beeldbewerking programma dat te vergelijken is met Adobe Photoshop. Je kunt foto’s bewerken, zelf afbeeldingen maken, of schilderen en tekenen. Veel van de functies in Photoshop vind je terug in GIMP, inclusief het gebruik van lagen, laagmaskers, paden en gereedschappen.

Website: https://www.gimp.org/

gimp

CamStudio
Met CamStudio maak je heel eenvoudig een instructie- of demonstratiefilmpje. Het programma registreert in een filmopname je werkzaamheden en muisbewegingen op je computer. Met deze gratis software maak je dus korte schermvideo’s en je kunt ze in diverse bestandsformaten opslaan. (AVI of SWF)

Website: https://camstudio.org/

camstudio

Google Analyse tools:

Over de manier waarop de Google zoekmachine je website analyseert en welke waarde ze aan bepaalde algoritme toekennen is weinig bekend. Wel bieden ze een aantal programma’s die je helpen bij het analyseren van de prestaties van je website of webshop.

Google Search Console
Met Google Search Console (voorheen Google Webmastershulpprogramma) kunnen website bouwers en website eigenaren concrete informatie krijgen over hoe de site wordt geïndexeerd door Google. Ook geeft Google Search Console de gebruikte zoekwoorden weer! Door dit programma te koppelen met Google Analytics zijn ook hier de meest gebruikte zoekwoorden zichtbaar. Google Search Console is een technisch programma en vereist dus wat studie om de data goed te analyseren.

Website: https://www.google.com/webmasters/

google search console

Google Analytics
Google Analytics is een tool van Google om statistieken van websiteprestaties gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze tool van Google is om de beheerder of eigenaar van de website een duidelijk beeld te geven van o.a. het aantal sessies van bezoekers, waar bezoekers vandaan komen en hoeveel paginaweergaves er zijn geweest. Met deze informatie kun je de website optimaliseren en daar waar nodig aanpassen aan het gedrag van de bezoeker. Als je Google Adwords koppelt met Google Analytics dan heb je een extra tool om ook je zoekwoord campagnes te monitoren en te analyseren.

Website: https://www.google.nl/intl/nl/analytics/

google analytics

Zoekwoordplanner
Zoekwoordplanner is eigenlijk een hulpmiddel voor het opzetten van nieuwe campagnes in Google Adwords, maar is ook uitstekend te gebruiken om te bekijken welke zoekwoorden populair zijn en welke synoniemen goed bij Google scoren. Daarnaast kun je met deze Adwords tool goed zien hoeveel je voor een klik op een advertentie voor dit zoekwoord moet bieden bij Google. Vaak kijk ik hier of er veel concurrentie is en of er alternatieve zoekwoorden of synoniemen zijn die goedkoper zijn.

https://adwords.google.nl/KeywordPlanner (account bij Google Adwords vereist)

Bezoekersnamenlijst
Deze online tool identificeert bedrijven en organisaties die je website bezoeken. De Bezoekersnamenlijst koppelt IP adressen van websitebezoekers aan concrete bedrijfsnamen via een openbare database, waar ook Google Analytics gebruik van maakt. Via een uniek filtersysteem dat dagelijks door alle gebruikers wordt geoptimaliseerd, kun je zelf de big data van Google Analytics eenvoudig analyseren en onderhouden. Je kunt op www.bezoekersnamenlijst.nl een gratis test account aanmaken en dan ontvang je de lijsten met bedrijfsnamen 2 weken in je mailbox (in PDF en Excel). De bezoekersnamenlijst is een onmisbaar tool voor de verkoop- of sales afdeling om bezoeken van nieuwe en bestaande klanten te analyseren.

https://www.bezoekersnamenlijst.nl/ (koppeling met Google Analytics vereist)

bezoekersnamenlijst

google.com, pub-8958212103084489, DIRECT, f08c47fec0942fa0